Marantz 6300 in prachtstaat

Deze hoeft geen betoog, barokker wordt het niet, het epitoom van Amerikaans draaitafelgenot, etc. etc. Een 100% originele onverbastelde niet genicotineerde echt houtfineren mastodont van ruim 10kg. De rubber mat, headshell, stofkap en zelfs de 45 toeren adapter zijn allemaal origineel en aanwezig. Hij draait prachtig strak zijn toeren, fluisterstil bovendien en het halfautomatische mechaniek werkt feilloos: erg praktisch dat hij aan het eind van de plaat afslaat als u een keer wegloopt en vergeet dat er een plaat op staat. De stofkap is in prachtige staat, blijft mooi overeind staan en heeft slechts een zeer smal barstje bij een van de scharnieren dat amper zichtbaar is. Maar een paar hele kleine sporen van de tand des tijds aan het fineer maar niets noemenswaardigs en alles kan met een klein beetje TLC verholpen worden. Hier is niks aan gereviseerd, wordt verkocht met de originele headshell zonder element. Opgehaald door een beginnende vinyl liefhebber uit Hengelo die samen met zijn schoonvader, wiens eerste draaitafel het toendertijd was, naar Veere kwam.

2 jaar na aflevering kreeg ik zojuist nog hetvolgende bericht opgestuurd, met een foto die ik graag deel, zo mooi:

Dag Coert,

Het is alweer even geleden (2021) dat ik mijn platenspeler bij je kocht. Ik was samen met mijn schoonvader bij je en heb een Marantz 6300 gekocht.

Het was me bijgebleven dat je vroeg om een foto, van hoe hij bij ons kwam te staan. We zijn verhuisd twee weken geleden en ik heb een meubel op maat laten maken voor de speler. Bijgevoegd een foto: de speakers zitten achter het speakerdoek en de versterker achter de linkerlade. Onder de platenspeler staan platen. Ben er erg blij mee!

Dank van een tevreden klant, goed weekend gewenst!

 

Groet,
Rob Stegehuis