Sony STR-7055 vintage receiver gereviseerd garantie

Deze Sony is begin jaren ’70 van de vorige eeuw in grote aantallen verkocht omdat hij erg populair was. Dat is niet voor niets, hij klinkt na een grondige service beurt nog net zo mooi als 50 jaar geleden en misschien zelfs iets mooier. Na vervanging van de lampjes door een LED-mod hoeft u zich daar nooit meer zorgen over te maken en hij beschikt over meer dan voldoende aansluitingen om bv ook uw streamer of ipod aan te kunnen sluiten. En natuurlijk een platenspeler en cassettedeck en bandrecorder. Prachtig aluminium en gebouwd als een tank, hij weegt dan ook ruim 15 kg en heeft de tand des tijds zeer goed doorstaan. Het dubbel uitgevoerde glazen ruitje is losgenomen evenals het front en zorgvuldig in- en uitwendig gereinigd en kosten nog moeite zijn gespaard om dit stuk audio historie te bewaren voor het nageslacht. Een sieraad voor uw vintage interieur!

Apparaten zoals deze hebben zich de afgelopen jaren bewezen als een uitstekende investering waarvan de waarde alleen maar stijgt. Wordt geleverd met 2 maanden volledige garantie op factuur en kan eerst vrijblijvend bekeken en beluisterd worden in Veere. Zoals dit wordt het voor een vergelijkbaar bedrag niet meer gemaakt, omdat het niet meer kan en de fabrikant niet wil dat zijn apparaten meer dan 40 jaar meegaan. U helpt het milieu ook nog eens een handje door niet voor een paar honderd euro iets te kopen bij de elektronica groothandel dat direct een derde van zijn waarde verliest zodra u de deur uitloopt.

Bij Hi-Five vintage audio koopt u vertrouwd, kijk eens op onze website voor klantervaringen bij “klanten zeggen”. Garantie betekent bij ons nog wat , ook op meer dan 40 jaar oude apparatuur. Alle apparatuur wordt op verzoek voor een bijdrage in de brandstofkosten persoonlijk bezorgd en indien gewenst geinstalleerd en gedemonstreerd  in heel Nederland en Belgie.

een review van internet:
the Sony STR 7055 was sold from 1973 to 1975, among the high end of the company.
It delivers a power of 2x45w under 8ohms. Three output speakers, reverse stereo speakers and all advanced functions for are time.
Heavy device, it is more than 15kg for standard dimensions.
The build quality is excellent, thick aluminum facade, solid aluminum button, double glass pane, very good tuner.
And a rather rare thing is era can be used as a pre-amp or as an amp!
In summary beautiful representative of the great of this time, device that will not leave anyone indifferent by its appearance, blue / green lighting of all beauties with are quoted gross industrial.
It responds well to the middle and high range of sounds despite their age and everything still original.

specificaties:
Tuning range: FM, MW
Power output: 35 watts per channel into 8Ω (stereo)
Frequency response: 10Hz to 70kHz
Total harmonic distortion: 0.2%
Damping factor: 50
Input sensitivity: 3mV (MM), 250mV (DIN), 250mV (line)
Signal to noise ratio: 70dB (MM), 90dB (DIN), 90dB (line)
Output: 250mV (line), 30mV (DIN), 1V (Pre out)
Speaker load impedance: 4Ω to 16Ω
Dimensions: 471 x 157 x 375mm

Weight: 15.3k

 

g